Informatiebijeenkomst Getijdencentrale Brouwersdam goed bezocht

Informatiebijeenkomst Getijdencentrale Brouwersdam op 12 maart goed bezocht.

Ruim 90 ondernemers, inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties waren woensdag 12 maart bijeen om zich te laten informeren over de Getijdencentrale Brouwersdam. Rijkswaterstaat, de provincies Zuid-Holland en Zeeland en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland verkennen de haalbaarheid van een getijdencentrale in de Brouwersdam.

Wethouder Verseput van Schouwen-Duiveland riep de deelnemers op vooral positief-kritisch te zijn ten aanzien van de centrale. Wethouder Van der Vlugt van Goeree-Overflakkee ziet de centrale vooral als een economische impuls voor het gebied en hoopt dat de deelnemers de kansen van de centrale ook benutten. De aanwezigen hadden vooral veel vragen over de centrale en het terugbrengen van het getij. Er waren bijvoorbeeld vragen over de stromingen die de centrale teweeg gaat brengen en de gevolgen daarvan voor de recreatievaart en het verplaatsen van het zand.

Kansen

Er waren ook volop ideeën over de kansen die zo’n centrale biedt. Zo moet er mogelijk een strekdam worden aangelegd om het water naar de centrale te geleiden. Kun je die niet gebruiken voor sportvisserij. En de blokken die uit de dam worden gehaald om een doorlaat te realiseren, kunnen een mooie duikplek worden als je ze stort in het Grevelingenmeer.

E-participatie

De bijeenkomst op 12 maart is de start van een proces waarbij de lokale partijen met elkaar en met het projectteam Getijdencentrale Brouwersdam ideeën en vragen verder gaan verkennen. Hiervoor is een digitaal platform ingericht op de website. Ook als u niet aanwezig was, kunt u uw inbreng geven op het platform.

Onderstaande foto's geven een impressie van de bijeenkomst.

0  reacties